Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek waarbij u de mogelijkheid krijgt om, afhankelijk van de beleggingsmarkt te kunnen wisselen tussen sparen en beleggen. Vindt u het leuk om regelmatig de beursen te analyseren en daarmee uw voordeel te kunnen doen. Dan is deze hypotheek u op het lijf geschreven.

Wat zijn de voordelen?

  • Grote flexibiliteit.
  • U kunt per inleg bepalen wat u wilt doen.
  • Wilt u sparen, dan spaart u.
  • Wilt u beleggen, dan belegt u.
  • Maar let op, het gaat hier steeds om de inleg die u nog moet doen.
  • Het switchen van het gehele kapitaal ligt meestal moeilijker, maar dit verschilt per aanbieder.


Wat zijn de nadelen?
Een nadeel van een hybride hypotheek is de bewerkelijkheid. U moet aardig verstand hebben van sparen, beleggen en de economische vooruitzichten om steeds de goede keuzes te maken. Dit kan ervoor zorgen dat uw beslissingen op een korte termijn gebaseerd zijn, terwijl uw hypotheek een lange termijn aangelegenheid is.

Voor wie?
De hybride hypotheek is interessant wanneer u beleggen interessant vindt, maar ook realistisch genoeg bent om te zien dat het ook weleens minder kan gaan met de beurskoersen. Een switch naar sparen biedt u dan meer zekerheid. Hiervoor moet u wel goed op de hoogte zijn en blijven van actuele economische ontwikkelingen. Sparen kan tevens zorgen voor lagere rendementen wanneer de beurskoersen wel omhoog schieten. Ons inziens is de hybride hypotheek een product voor iets hoger opgeleiden met een goed financieel toekomstperspectief.

Bij de hybride hypotheek wordt u geconfronteerd met bonussen en boeterentes.
Hiernaast zijn de constructies en voorwaarden behoorlijk ingewikkeld.

En in het nieuwe belastingplan?
Deze hypotheekvorm geeft in feite geen extra beperkingen of mogelijkheden bij het nieuwe belastingplan.

Heeft u vragen over de hybride hypotheek? Bel naar 020 - 667 41 57 of vul het contactformulier in.