Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een leningvorm waarbij een levensverzekering gecombineerd wordt met een hypothecaire geldlening. U spaart via de levensverzekering voor de aflossing ineens aan het einde van de looptijd. U betaalt maandelijks een rente en een premie. Deze premie bestaat uit een spaarpremie en een risicopremie.

Wat zijn de voordelen?
Bij de spaarhypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Dit geeft zekerheid. Het opgebouwde kapitaal is geheel belastingvrij, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beleggingshypotheek. Bij een hoge hypotheekrente is de spaarhypotheek extra interessant, omdat de rente die u ontvangt dan ook hoger is en dus de spaarpremie lager is. Dit weegt op tegen de hogere hypotheekrente, omdat deze aftrekbaar is van de belastingen.

Wat zijn de nadelen?
Bij de spaarhypotheek kent men weinig vrijheid en geen mogelijkheden om van het opgebouwde kapitaal iets over te houden.

Voor wie?
Veel starters kiezen van oudsher voor een spaarhypotheek. Echter met de huidige hypotheekrente en hoge rendementen op de aandelenbeurzen kiezen velen toch liever voor de extra mogelijkheden van de beleggingshypotheek.

En in het nieuwe belastingplan?
In de mogelijkheden van de spaarhypotheek is door het kabinet fors gesnoeid. De spaarhypotheek blijft echter meedraaien in de kopgroep van populaire hypotheken.

Heeft u vragen over de spaarhypotheek? Bel naar 020 - 667 41 57 of vul het contactformulier in.