Krediethypotheek

De krediethypotheek wordt ook wel rekening couranthypotheek genoemd. U spreekt met de bank een maximaal te lenen bedrag af. U mag tot dit afgesproken maximum opnemen. Er wordt alleen over het opgenomen bedrag rente betaald. Heeft u tijdelijk weer geld over, dan kunt u dit weer aflossen en daalt uw maandbedrag.

Deze hypotheek is vooral bij zelfstandig ondernemers populair.

Wat zijn de voordelen?
Bij een krediethypotheek leent u extra geld via uw hypotheek. Dit geeft een bepaalde vrijheid en extra mogelijkheden. Vaak is lenen via uw hypotheek goedkoper dan via een persoonlijke lening. Ook kunt u binnen de vastgestelde grenzen, in krappe maanden, de te betalen rente bij laten schrijven op uw hypotheekschuld.

Wat zijn de nadelen?
Wanneer u geld opneemt verhoogt u uw hypotheekschuld. Uw maandlasten zullen dus stijgen. Bij een krediethypotheek moet u de ruimte hebben om deze variabele maandlasten aan te kunnen. Tevens kunt u de rente van het geld dat u extra opneemt, wanneer u dit geld niet in uw huis investeert, bijna niet meer van de belasting aftrekken.

Voor wie?
Een krediethypotheek is interessant voor bestaande huizenbezitters met een grote overwaarde op hun woning en de behoefte aan extra geld.

Heeft u vragen over de krediethypotheek? Bel naar 020 - 667 41 57 of vul het contactformulier in.